Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kajakok, horgászkajakok

Az ideális horgászkajak a teljes szezonban használható - beszerzésével új szintre emelheted a horgászat élményét! Webshopunk kínálatában megfelelő stabilitással és sebességgel rendelkező típusok közül válogathatsz. Egy horgászatra kiválóan alkalmas kajakban, vagy kajakon ülve szabadon mozoghatsz a vízen, közelebbről élvezheted a természet szépségeit. Töltsd akár az egész napot a vízen - fogd ki a halakat a legnagyobb kényelemben és biztonságban!

Kiváló horgászkajakok változatos kialakításban és méretben

A minőségi anyaghasználattal készült, minden tekintetben felhasználóbarát és megbízható horgászkajak nélkülözhetetlen kelléke az aktív vízi sportok szerelmeseinek. Nincs is annál kellemesebb, mint nyáron a saját kajakunkban élvezni a természet szépségét! Lássuk, milyen lehetőségeid vannak, ha bizalmat szavazol a kiváló renoméval rendelkező GreenDuck minőségi modelleknek!

Horgászkajak személyre szabott megoldásokkal

A termékpalettánk összeállításakor egy cél lebegett a szemünk előtt: a színes spektrumon mozgó vevői igények maradéktalan kiszolgálása. Azok, akik abszolút hobbi célból választanának, ár/érték tekintetében a 90 kg-ig terhelhető 2,688 m túrakajakkal találják meg a számításaikat. Ezek a kivitelezésükben az egyszerűbb megoldásokat preferáló sportkellékek strapabíró HDPE anyaghasználattal készültek, így remekül állják a sarat a környezeti behatásokkal szemben.

Abban az esetben, ha profibb kajakra vágysz, a GreenDuck Fin Drive 3,224 m horgászkajak legyen a választásod tárgya! A Fin Drive modern hajtásszerkezetnek hála, jóval kisebb erőkifejtésre van szükséged ahhoz, hogy eljuss a célba. A szóban forgó kajak időtállóságáról kizárólag szuperlatívuszokban beszélhetünk. A hátsó részén egyébként kerekek találhatóak, amelyek a kényelmes szállításban játszanak nagy szerepet. Az i-re a pontot pedig a komfortos alumíniumból készült szék teszi fel. Ha inkább jutányos megoldásra vágysz, válaszd a megbízhatóság és strapabíróság terén szintén jelesre vizsgázó pedálos, propelleres horgászkajak egyikét a palettánkról!

Mi is az a horgászkajak?

Egy olyan típusú kajak, amelyet kifejezetten a horgászat céljából terveztek.

Többnyire kisebb és könnyebben fordulsz vele, mint egy hagyományos horgászcsónakkal.

Használhatod édesvízi és part menti környezetben, illetve evezőkkel vagy kis motorokkal tudod működtetni.

Van-e ideális horgászkajak?

Nem létezik olyan horgászkajak, ami minden vízre és minden horgászmódszerre tökéletesen alkalmas.

Gondold át, hogy hol és milyen módszerrel szeretnél horgászni, és ennek alapján válaszd ki a számodra ideális kajakot.

Beülős vagy ráülős horgászkajak?

  1. A beülős (sit-inside) kajakban tested alsó része a kajak belsőjében helyezkedik el, ami:
  • védettséget nyújt a víztől és az időjárástól, valamint alacsonyabb súlypontot biztosít az evezéshez
  • a felszerelést is biztonságban tudod, ha a kajakban tárolod

Az alacsony tömegközéppont miatt a kajaktest alja általában félkör alakú, ami roppant gyors sebességet tesz lehetővé, de ezzel együttesen egy rendkívül könnyen boruló kajakforma is.

Szélességük nem sokkal több, mint fél méter, ami picit megnehezíti a be és kiszállást. Borulás esetén nehéz visszamászni, ráadásul a kajak teste könnyen megtelik vízzel.

A keskeny testkialakítást a kajaktest hossza kompenzálja az optimális felhajtóerő biztosítására.

  1. A felboríthatatlan (sit-on-top) ráülős kajak legfőbb jellemzője, hogy tested a kajaktest felett helyezkedik el. A röviden SOT kajaknak nevezett típus zárt testtel rendelkezik, melyben vízleeresztő lyukak vannak.

A zárt test belső részéhez vízzáró nyílásokon keresztül is hozzáférhetsz, ami növeli a magaddal vihető felszerelés mennyiségét.

Ügyelj a megfelelő ruházatra!

Mivel teljesen a kajaktest felett helyezkedsz el, ezért az időjárás viszontagságainak fokozott mértékben ki vagy szolgáltatva.

Mi a ráülős horgászkajak fő előnye a beülős típussal szemben?

A ráülős kajak kialakításának köszönhetően lehetőséged van szék használatára, ami jelentősen növeli a komfortérzeted és a horgászatra fordítható időt.

Mire ügyelj folyóvízen kajakos horgászat közben?

  • A folyók váratlan helyzeteket okozhatnak, mivel folyamatosan változtatják a medrüket.
  • Az utadat nehezíthetik bedőlt fák, hordalék, és sajnálatos módon a folyókon úszó szemét is megnehezítheti az utadat

Használj mentőmellényt!

Azon túl, hogy kötelező a használata, természetesen a biztonságodat is szolgálja. Még akkor is viseld, ha olyan magabiztos vagy, hogy úgy gondolod, veled semmi probléma sem történhet. Az életedet mentheti meg a mentőmellény egy hirtelen borulás esetén!