Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kineziológiai tapaszok

Kineziológiai tapasz az ízületi és izomsérülések megelőzésére, kezelésére

Sajnos még a legnagyobb körültekintés ellenére is előfordulhat, hogy megsérülünk. Ez megtörténhet sportolás közben vagy sétálás, kirándulás alkalmával is. Elég, ha rosszul lépünk és máris sérülnek az izmaink, ízületeink. Ilyenkor remek szolgálatot tesz a kineziológiai tapasz, ami elősegíti a gyors gyógyulást, rehabilitációt. 

Eredete az 1970-es évekre vezethető vissza, amikor Dr. Kenso Kase japán orvos rengeteg olyan emberrel találkozott, akinek megsérült az izomzata vagy az ízületei. Feszes kötéseket alkalmazott rajtuk, ám ezek nem voltak hatékonyak. Ezt követően kísérletezésekbe kezdett azok hatékonyságának növelése érdekében. Munkája nyomán jött létre a kineziológiai tapasz, amit más néven elasztikus vagy kinezio tape-nek is hívunk.  A tapaszt a fájdalmas területre kell felragasztani, ahol stabilizálja az ízületeket, emellett támogatja a környező izmok munkáját. Egyrészt segít a megelőzésben is, hogy például sportolás közben elkerülhetővé váljanak az izom- vagy ízületi sérülések. Másrészt pedig a már fennálló problémák kezelésére is alkalmazható.  

A kineziológiai tapasz már a felragasztást követően képes enyhíteni a panaszokat és a fájdalomérzetet. Komolyabb balesetek, sérülések esetén hosszabb ideig kell viselni ahhoz, hogy érezhető legyen a hatása. Napokig képes hatni a sérült területre. Ízületi panaszok, görcsös vagy sérült izmokra is bátran használható, valamint a túl tónusos, befeszült izmok lazítása esetén is jó szolgálatot tesz. A már folyamatban lévő kezeléseket is nagyon jól kiegészíti.