Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hatszögletű egykezes súlyzók profiknak, kezdőknek, lustáknak és elszántaknak

2023. 06. 20. 18:10:00
Hatszögletű egykezes súlyzók profiknak, kezdőknek, lustáknak és elszántaknak

Kinek ajánlott a hatszögletű kézi súlyzók használata? Milyen előnyei vannak a kondigépekkel szemben? Miért jobb az egykezes kézi súlyzó, mint a hagyományos súlyok? Minden kérdésre választ adunk!

Korábbi cikkünkben megismerhetted, hogy miért fontos alaposan bemelegíteni testmozgás előtt. Most, hogy már bemelegedtél, kezdődhet az edzés.

Az első elhatározástól a hatszögletű kézi súlyzók használatáig

 

Hahó! Te ott a képernyő mögött, aki azt gondolja, hogy a hatszögletű kézi súlyzók nem neki szól! Igen, hozzád beszélek! Hagyd ott a számítógépet, tedd félre a telefont és mozogj egy kicsit. Na jó, ezt a cikket még érdemes elolvasnod… De aztán jöhet a menet!

Ugye mondanom sem kell, hogy a testmozgás és az egészséges életmód számos előnnyel jár. Persze előfordulhat, hogy nincs időd rendszeresen fitneszterembe járni. Vagy egyszerűen jobban szeretsz otthonodban edzeni. Ilyen esetekben a kézi súlyzók használatával is remekül formában tarthatod magad, és ki sem kell mozdulnod.

Ne feledd, hogy a kézi súlyzók használata igazán személyes élmény. Minden rajtad múlik, a te kezedben van az irányítás. Csak el kell döntened, hogy:

  • mekkora súllyal dolgozol,
  • és milyen gyakorlatokat végzel.

Ezt akkor fogod különösen értékelni, ha voltál már zsúfolt konditeremben, ahol harcolnod kellett minden egyes kézi súlyzóért vagy épp csendben várakoznod valamelyik erősítő gépre.

Kinek ajánlott a kézi súlyzó használata?

A hatszögletű egykezes súlyzók használatánál a te kezedben van az irányítás.

Mivel az egykezes súlyzók sokoldalúan használhatók, számos izomcsoport megdolgozható velük. Épp ezért kiváló megoldást nyújtanak mindenkinek. Bátran kezedbe veheted a sporteszközöket, ha még kezdő vagy, kis izmokkal, de nagy álmokkal. Haladó szinten is rengeteg gyakorlatot elvégezhetsz velük. Profi testépítőként pedig nem is kell magyarázni, hogy miért hasznos a súlyzók használata. Nézzük kicsit részletesebben:

Kezdőknek: kis súly, helyes technika

Új vagy a „gyúrás” világában? Nem gond. Az egykezes kézi súlyzóknak nemcsak az edzőtermek tükrökkel tömött sarkaiban van helyük, de szerepet kapnak a kezdők edzéstervében is. Használatuk remek bevezetés az edzés világába. Érdemes kis súlyokkal kezdened, így könnyedén megtanulod a helyes mozdulatokat és megfelelő technikákat. Izmaid és ízületeid fokozatosan erősödnek, javul az egyensúlyod és a koordinációt. Sérüléstől sem kell tartanod. Ahogy az izmaid fejlődnek és megerősödnek, fokozatosan növelheted a súlyt.

Haladóknak: hadd növekedjen az izom

Valahol félúton vagy egy zöldfülű cingár és egy izomkolosszus között? A kézi súlyok, köztük a hatszögletű egykezes súlyzók haladó szinten is remek lehetőségeket nyújtanak. Kiválóak az erő és az izomtömeg további növeléséhez. Amíg a kondigépek keretek közé szorítanak és kontrollált mozgásra adnak csak lehetőséget, addig a kézi súlyok használatánál szükség lesz a saját tested egyensúlyérzékére és stabilitására.

Profiknak: célzott eredmény

A legmagasabb szinten már hatalmas tapasztalattal rendelkezel és tudod mit csinálsz. Kőkemény edzéstervek és gyilkos ismétlésszámok mellett fejlődsz. A kézi súlyzók már haladó szinten is nagyobb mozgásteret biztosítanak, mint a gépek, de profi szinten ez hatványozottan igaz. Az egykezes kézi sporteszközök a saját biológiai „gépedhez” igazodnak, így természetesebb és persze hatékonyabb edzést biztosítanak. Segítségükkel sokkal egyenletesebben dolgozhatod meg az izmokat.

A hatszögletű egykezes kézisúlyzók a kezdőtől a profi szintig kifejezetten ajánlott erősítő eszköz.

A KÉZI SÚLYZÓK ELŐNYEI A KONDIGÉPEKKEL SZEMBEN

Sokoldalúság

Az adott helyen lerögzített kondigépek specifikusan csak pár izom fejlesztésére használhatók. Ezzel szemben a kézi súlyzók rendkívül sokféle gyakorlatot tesznek lehetővé a legkülönfélébb izomcsoportokkal. Ráadásul az egyéni szintednek, igényeidnek és edzéstervednek megfelelően könnyen módosíthatod a súlyok nagyságát és a munka intenzitását.

Könnyű hozzáférhetőség

A kézi súlyzókat szinte bárhol és bármikor használhatod. Nem szükséges a konditerembe elmenned, ott átöltöznöd, majd az edzés végén lezuhanyoznod, visszaöltöznöd és hazamenned. Így rengeteg időt spórolhatsz meg. Nem kell a gépekre sem várnod és a bonyolult berendezéseket állítgatnod. Neked csak pár kézi súlyzó kell, amivel otthon, a kertben, a teraszon vagy akár nyaralás közben is dolgozhatsz. És ami igazán jó hír, hogy rendkívül helytakarékosak, hiszen bármelyik sarokban vagy polcon elférnek.

Kiegyensúlyozott fejlődés

Az egykezes súlyok használata a teljes testedet, pontosabban az izmaid minden részét egyenletesen fejleszti. Mivel mindkét kezedben egy-egy súlyzót tartasz, folyamatosan javul az koordinációd és az izmaid szimmetriája, ellentétben a statikus kondigépek használatával.

A hatszögletű kialakítású egykezes kézisúlyzók sokkal stabilabban és biztonságosabban használhatók.

A hatszögletű kialakításnak köszönhetően a kézi súlyzó sokkal stabilabban és biztonságosabban használható, mint a kerek formájú eszköz. Nyugodtan lerakhatod a padlóra vagy az edzőpadra, nem kell attól félned, hogy a súly elgurul. Egyszóval kényelmesebben és praktikusabb. A hagyományos súlyokhoz hasonlóan a hatszögletű súlyzókat is többféle méretben elérheted, így könnyen alkalmazhatod őket az aktuális edzési szintednek megfelelően. Ráadásul a hatszögletű formának köszönhetően rengeteg új gyakorlatot tudsz kipróbálni. Ilyen például a súlyzós fekvőtámasz.

Nincs más hátra, válaszd ki a legszimpatikusabb hatszögletű súlyzót! A Sportverzum kínálatában többféle modell közül is választhatsz! De aztán ne a sarokban porosodjon!